Ajankohtaista

Kaukolämpötyöt alkavat

Kesäkuussa, kun koulut loppuvat, niin alkavat kaukolämpötyöt. Tulevat ensimmäiset rakennuskohteet ovat poissa yleisiltä teiltä. Tällöin emme hankaloita katujen käyttäjiä.


Talvi tulee, onko lämmitysasiat kunnossa

Kaukolämpötalossa tarkenee myös kovillakin pakkasilla. Mikäli kiinteistön lämmitysjärjestelmän vaihto on ajankohtainen, niin vielä on mahdollista muuttaa öljylämmitys tai lämpöpumppu lämmitys kaukolämpöön. Aina kannattaa tiedustella mahdollisuutta ja vertailla kustannuksia.


ARA:n avustusta kaukolämpöpakettien vaihtoon

ARA:lta on saatavissa avustusta kaukolämpöpaketin uusimiseen matalalämpötilaverkkoon sopivaksi. Avustus on voimassa vain vuoden 2023. Mikäli haluat selvittää tuen mahdollisuuden, niin voit olla yhteydessä kaukolämpötoimittajaan. Lisää tietoa ARA:n sivuilta. https://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Avustus_matalalampoiseen_kaukolampoon_siirtymiseksi  


Kaukolämmön energiamaksu nousee 1.10.2023

Sastamalan Lämpö Oy on pyrkinyt pitämään kaukolämmön hinnan asiakkailleen mahdollisimman vakaana. Maailman tilanne on muuttanut energian hinnoittelua ja osittain myös tiettyjen energian tuotannon polttoaineiden kustannukset ovat nousseet huomattavasti. Sastamalan Lämpö Oy ostaa kaiken kaukolämmön Adven Oy:ltä. Ostettavan energian hinta on noussut nyt useampana vuonna peräkkäin. Sastamalan Lämmön kaukolämmön energiamaksu nousee 74,40 €/MWh (alv 24%):sta ->…
Lue lisää


Kaukolämpöpaketin uusimiseen avustusta

Kaukolämpöpaketin uusiminen tulee yleensä ajankohtaiseksi noin 20-25 vuoden iässä. Mikäli paketissa on havaittavissa  merkkejä vuodoista, syöpymistä tai tehot ei tahdo enää kovilla pakkasilla riittää, niin  vaihtoehtona koko kaukolämpöpaketin uusiminen. Nyt on vielä ajankohtaisesti  saatavilla ARA:lta avustusta matalamman kaukolämpöveden kaukolämpöverkkoon mitoitetun KL-paketin vaihtoon. Avustus on enintään 4000-6000€, riippuen kohteesta. Avustusta on jaossa vielä vuoden 2023 ajan….
Lue lisää


Kaukolämmön hintaan korotus. Hinnasto vuodelle 2023 julkaistu.

Kaukolämmön hinnasto vuodelle 2023 on julkaistu.  Sastamalan Lämpö Oy ostaa myymänsä kaukolämpöenergian Adven Oy:ltä. Ostettavan energian hinta on noussut nyt useampana vuonna peräkkäin. Energiamaksu on vuodelle 2023  60,00 €/MWh alv 0% (74,40 €/MWh alv 24%). Muutos astuu voimaan 1.1.2023. Vuoden 2022 energiamaksu on ollut 51,22 €/MWh  alv 0% ( 63,51 €/MWh alv 24%) .


Kaukolämmön hinta vakaa

Sastamalan Lämmön myymä kaukolämmön hinta on todella vakaa. Vuodelle 2022 hinta pysyi samana, kuin vuonna 2021. Vuodelle 2023 energian hinta on noussut, mutta nousu on pieni.


Kaukon päivä lähestyy

Kaukon päivä lähestyy.  Kaukolämmöllä on Suomessa yli 50 vuotinen historia ja Sastamalassakin jo 20 vuotta on kaukolämmön jakelu palvellut asiakkaitaan. Kaukolämpö on tuotettu alusta asti pääosin biopohjaisilla polttoaineilla ja on näin lähes hiilineutraalisti tuotettua lämpöä.


Kaukolämpöverkosto laajenee

Rakennamme kesän 2019 aikana kaukolämpöverkostoa Kilpinokankadulla sekä jatkamme nykyisen verkoston rakentamista Sastamalankadulla Teollisuuskadulta Kallialankadulle.